tekan ke MY FRIENDSTER AND MYSPACE »

Friday, December 24, 2010

Slamat tggal 2010

Alhmdulillah.. nma CST smakin dkenali..
insyaAllah, smoga makin dmurahkan rzki &
sgala prkrjaan yg dlakukn crew2 cst diberkati....

ini adalah recap footage2 yg smpai dikumpulkan.. :)
Enjoy!! ^_^
www.facebook.com/cstproduction

Saturday, December 18, 2010

Wedding Highlights Elyana & Khairul

Salam wbt.. Hai!!!

hari ni nak share kan video persandingan Elyana & Khairul..

wedding Elyana sgat meriah.. rmai sgat crew phtgrapher n media trun,.
jom tgok wedding highlights Elyana & Khairul..Utk wedding Elyana & Khairul, smua crew cst trun..
footage yg tlah diambil : 12++... (3 unit dslr 5d mark II, 1 unit 7d, & 1 unit 60 d)

Cinematography: ROSLI MOHAMED, ZABIDI ALI,Rb Cinematography , Syahir Ismail & Crew CST
Editor : RIFA'IEE

Sunday, December 12, 2010

Kadang2 kita..

* Kadang-Kadang Kita lupa nak tanya khabar si dia...

* Kadang-Kadang Kita selalu ingat dia tak ingat kita...

* Kadang-Kadang Kita selalu lupa segala kenangan bersama...

* Kadang-Kadang Kita hanya ingin tahu daripada mengambil tahu...

* Kadang-Kadang kita hanya pandai berkata kata daripada melakukannya...


* Kadang-Kadang Kita tak sedar ada orang menyayangi kita...

* Kadang-Kadang kita tak sedar yang kita sakitkan hati kawan kita...

* Kadang-Kadang kita tak sedar yang kita membuatkan seseorang kecewa...

* Kadang-Kadang Kita tak sedar apa yang kita katakan itu kita lakukan...

* Kadang-Kadang Kita tak tahu ada yang ambil berat tentang kita...

* Kadang-Kadang Kita tak tau yang dia tak suka kita...

* Kadang-Kadang Kita tak tau pula yang serius itu memang benar serius...

* Kadang-Kadang Kita tak respect pada kawan kita yang banyak membantu kita...

* Kadang-Kadang Kita akan hanya ingat seseorang kalau kita memerlukan...

* Kadang-Kadang Kita akan lupa kawan ketika kita sedang gembira...


* Kadang-Kadang Kita akan menyalahkan seseorang sekiranya kita ketinggalan sesuatu berita...

* Kadang-Kadang Kita akan menyalahkan orang lain walhal kesalahan itu berpunca dari kita...

* Kadang-Kadang Kita akan utamakan yang baru dari yang lama...

* Kadang-Kadang Kita akan tersentap kalau si dia menegur kita...

* Kadang-Kadang Kita cakap kita tak akan begitu padahal kita lakukan juga..

* Kadang-Kadang Kita cuba melakukan yang terbaik tetapi menyusahkan orang lain...

* Kadang-Kadang Kita suka memerhati daripada menegur...


* Kadang-Kadang Kita suka mengharap pertolongan tanpa meluahkannya...
*
* Kadang-Kadang kita senantiasa kelihatan happy padahal hanya kita saja yang tahu...

* Kadang-Kadang kita senantiasa nampak kesalahan orang lain daripada kesalahan diri kita...

* Kadang-Kadang kita senang lupa jasa sahabat kita akibat sesuatu pertelingkahan kecil sahaja...

* Kadang-Kadang kita selalu ingat kita saja betul...

* Kadang-Kadang kita sukar menerima pendapat orang lain...

* Kadang-Kadang kita selalu fikir sesuatu yang serius sebagai remeh temeh...

* Kadang-Kadang Kita terlalu singkat tampa memikirkan apa kesudahannya...

# Kredit to Mr. Kematz

Saturday, December 11, 2010

Wedding Melayu lama | Purba silam ^_^

wedding ni sgat2 menarik..
pgantin sempoi + kcak..
haha...

Sneak Peek Preview " Majlis Pengsohoran Raja Sehari"


nnt kan full highlights :)
lwat la ke http://www.facebook.com/cstproduction

Wednesday, November 24, 2010

Nikah Highlights Arni & Anas

Salam Wbt..
heee, hri ni nk mulakan bicara dgan pantun la :)

Amat garang datuk bentara ,
Musuh melanggar habis berenang,
Dulu seorang kini berdua ,
Hidup bersama susah senang

hehe, hri ni nk tyang nikah highlights Arni & Anas..
Alhmdulillah, cst mmberi kpercayaan kpada kami utk mndpt pakej sndri..
msih bnyak prlu dplajari konsep cinematografi dri senior n principle..

InsyaAllah, job 26hb ni di kuala nerang kne buat lbih baek..
polish2x idea^_^
thanx arni n anas yg sgat sporting.. heee..


Cinematographer: Al-Fahim & Rifa'iee
Editor : Rifa'iee
So Enjoy! Thanks for watching

Thursday, November 11, 2010

Elyana & Khairul ( Save The Date)

Salam Wbt..
"A true Love story of Erneelya Elyana & Khairul "
presented by CSTProduction

This is base A True Love Story. Everybody have there love story to memories. And now CST proudly present Save The Date video for Wedding Elyana & Khairul. And CST proudly announce that we are official cinematographer for their wedding. Keep refreshing for more interesting video from us.

Director : SYAHIR ISMAIL
Cinematography: ROSLI MOHAMED, dan dibantu oleh ZABIDI ALI.& Rb Cinematography
The Making : KUSYAIRI
Editor : RIFA'IEE

So Enjoy! Thanks for watching

Wednesday, November 10, 2010

Our True Love Story {CST PRODUCTION}

Bagi sesiapa yang ingin mengabadikan cerita cinta mereka didalam 'short story', CST ingin memberikannya PERCUMA utk couple yang sangat sweet, yang sangat romantik dan mempunyai jalan cerita yang sangat menarik. Cara penyertaan:

1) Anda perlu menulis cerita cinta anda dan pasangan anda didalam blog (blogspot, wordpress or any blog). Atau bagi yang tiada blog, tuliskan di dalam notes facebook anda. Ceritakan kisah bagaimana anda berkenalan, saat2 manis dan pahit anda. Olahkan dengan cara yang paling creative (olahan dari cerita sebenar dibenarkan)

2) Emailkan link entry anda beserta detail anda (Nama, No tel, dan email) kepada cstproduction@gmail.com

3) Dan syarat utama ialah,
- Tajuk entry mestilah " Our true love story {CST PRODUCTION}"
- Dan di penghujung entry anda mestilah mempunyai link kepada facebook CST (www.facebook.com/cstproduction)

Jadi penyertaan terbuka sehingga 1st of December 2010. Dan ianya juga terbuka kepada semua golongan, samada yang sudah berkahwin, yang baru bercinta, yang ingin mendirikan rumah tangga, atau yang baru hendak melamar... hantarkan penyertaan anda sekarang. inilah masanya peluang utk mengabadikan cerita cinta anda...


Contoh cerita cinta:


Friday, November 5, 2010

Maher Zain-For the Rest of My life versi wedding^_^

Yeah, posting kali ni pasal wedding Farhat & Liza..



Act farhat ni warganegara pakistan..
terharu aq ble mgedit video ni... mane taknye,
boleh dikatakan 90% majlis pernikahan ni dijlankan oleh ahli keluarga terdekat..
khutbah, bcaan doa, akad, smua dijalankan sendiri.. imam yg datang cuma mmastikan majlis berjalan dgan sempurna..

konsep kali ni lbih pada feeling.. ceh2x :p
sblum2x ni video yg aq buat smua lbih pada mood happy, cathy..
ble tgok footage yg ade, tak sesuai plak kalo pkai lagu2 cathy..
banyak kali juga aq tukar lagu untuk highlights Nikah ni..

Liza ni sbnarnya PA sheila majid n dayang nurfaizah...
tu yg ucapan dorang sume sgat touchng :)

okay, selamat mnonton..

Friday, October 29, 2010

:: Wedding Highlights Marinie & Ahmad ::

trgugat iman nk edit vdeo nih..
heee..
ape2 pn, majlis dorang sgat mriah..

Lokasi : Hotel Concorde Shah Alam

14 Oktober 2010

Cinematografi :
Rosli & Zabidi Ali
Cst editor : Rifa'iee

Thursday, October 28, 2010

Final Exam


pejam celik, dah final exam..

last sem.. ni tggal 2 paper je :) Alhamdulillah, Final year project sume da slesai..
^_^

Sunday, October 24, 2010

.: Highlights Majlis Pernikahan Aiqa & Harith :.

Ni la hasil video utk fast editting..(Same day edit)
Malam nikah, esok da kne tayang kt dewan (mjlis prsndingan)
abih shoot mlam tu, trus stay office utk edit ^^
agak trtkan gak la time nk siapkan.. tp best.. dpt pgalamn^^
Colour correction pn xbpe btul..
tp smpat la buat sdkit text tracking :)

Pgantin sgat chomey..
Act pgantin prmpuan ni composer..
dye la wat lagu aliff aziz (cinta)

EnJoy^^

Friday, October 22, 2010

First Malaysian Wedding Video 100% by IPHONE 4 & IPOD

::Majlis Pernikahan Marinie & Ahmad::

Salam WBT..
Buat kalo pertamanya CST Production shoot video mggunakan 100% Iphone 4 & Ipod touch 4th generation.. Quality video yang dihasilkan agak mnarik (Full HD)
Output file video dari iphone 4 & ipod berformatkan mov..
Video Iphone 4 & ipod ini, dijadikan bahan ujikaji quality..
Ianya tidak termasuk dalam pakej CST Production..

Lokasi Masjid Shah Alam
10 Oktober 2010

Cinematografi :
Rosli & Zabidi Ali
Cst editor : Rifa'iee

ni mnnjukkan, kreativiti ni bkan saja pada equipment.. pkai hp pn bleh rkam vdeo prkhwinan..yg pnting ada mnat.. skill boleh diasah..^_^

Saturday, October 9, 2010

.: Majlis Persandingan Hazriq & Nurul Aqma :.

Inilah kali pertama CST Production mggunakan under water cmera untuk majlis perkahwinan..

Majlis yang sangat meriah...
T.Kasih pada pengantin yg sgat sporting!!


::Majlis Persandingan Hazriq & Nurul::
Lokasi Kuala Terengganu
1 Oktober 2010

Cinematografer :
Rosli & Zabidi Ali
Cst editor :
Rifa'iee

Wednesday, October 6, 2010

puisi adam

Adam..
Andai engkau masih remaja, jadilah anak yg soleh buat ibu bapamu serta saudara2mu & jugak jiran tetanggamu
Andai engkau sudah beristeri, jadilah suami yang meringankan beban isteri mu
Andai engkau sudah menjadi bapa, didiklah isteri dan anakmu sehingga dia tidak gentar menjalani kehidupan mengikut agama Allah

Adam ..
Andai engkau belum berkahwin, hormatilah wanita-wanita yg engkau kenali,
Ingatlah engkau jugak dilahirkan oleh insan wanita
Ingatlah Adam bahawa lelaki yang baik adalah pelindung kaum wanita,
Jangan dimulakan sebuah pertemuan dengan perempuan yang bukan muhrim,
Kerana dikhuatiri bila dari mata jatuh kehati,
Maka lahirnya senyuman serta tercetusnya salam,
Dan sekali gus di susuli dengan pertemuan,
Takut lahirnya nafsu kejahatan yang menguasai diri.

Adam …
Lelaki yang baik tidak melihat paras rupa,
Lelaki yang soleh tidak memilih wanita melalui keseksiannya,
Lelaki yang baik bersedia membimbing sesiapa sahaja atas agama-NYA
Lelaki yang baik juga tidak menginginkan pertemuan dengan wanita yang bukan muhrimnya kerana dia takut memberi kesempatan kepada syaitan untuk menggodanya.
Kerana dia tahu matlamat dalam kehidupan adalah mengukuh ikatan tali persaudaraan.

Oleh itu Adam ..
Jagalah pandanganmu, peliharalah akhlakmu, kuatkan pendirianmu,
Malulah kamu jika bergelar lelaki tapi berakhlak sebaliknya
Cintailah Allah dikala susah dan senang
Kerana kau akan memperolehi cinta daripada insan yang juga menyintai Allah.
Cintailah kedua ibu bapamu kerana kau akan memperolehi keredhaan Allah.
Cintailah keluargamu kerana kau tak akan jumpa cinta yang bahagia selain dari cinta keluarga.
Cintailah sesama manusia kerana itu adalah jalan agama-NYA
Janganlah menjadi lelaki yg dilahirkan wanita yg tangannya mengoncang dunia menjadi lelaki mengoncang iman wanita.

T.T

Tuesday, September 28, 2010

Azuree & Khalid

editting hri iNie^_^

Nawal & Fidaus


Alhamdulillah,
Shooting di shah alam & dewan endon putrajaya^_^

cgrats Nawal & Firdaus..
nntikan full version :)

Sunday, September 26, 2010

Shahlim & Idora



Editting hri ni^_^

Saturday, September 25, 2010

Aida & Rizal..

Editting Hri in^_^

Friday, September 24, 2010

Mishant & Anu



EditiiNg Hari Ini^_^

Thursday, September 23, 2010

mazlin & fidaus

Wednesday, September 22, 2010

sara & shahril

Editting untk hari ini :)

Wednesday, August 25, 2010

HDSLR Workshop

Jom Join....

www.cstproduction.com/WORKSHOP

Friday, August 6, 2010

Jibril Mikail

Saturday, July 17, 2010

sem baru, azam baru^_^

yeah..!! jadual da kluar..
lusa dpan da start klas...
hopeflly jdual x brtukar.. da best da..:D
isnin bleh men bowl,
rabu plak tgok wyg.. heee
wktu keje pn x gnggu..

"Jika kamu berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang
ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut."

InsyaAllah.. ^_^



Friday, July 9, 2010

Hari ini dan smlam^_^

Mulakan hari dengan niat, azam dan tekad..
Alhmdulillah, aq msih mmpu brnafas^_^
mood "excited" nk g krja.. trget dpt siapkn 1 vdeo clip.^^
moga hari ini lebih baik daripada semalam

Ada 3 kategori manusia :-
BERJAYA : Hari ini lebih baik daripada semalam
TERPEDAYA : Hari ini sama seperti semalam
HINA :Hari ini teruk daripada semalam

moga kita tergolong dalam golongan orang yang berjaya InsyaAllah..
senyum sntiase ^_^
tgahri td, ngah husyuk wat kje,
tbe2 dtg crews rtm ktenye dri rncgan Intrend (RTM)..
just nk interview psal dslr..( CSTproduction )
waduh mlunye kawe..
sllu interview org.. tbe2 d interview plak..
kntoi sume jwapn mrapu :D
pasni kne biase kn brckp dpn crmin r.. haha
trgendala sume kje hri ni^^
moga esok dpt bwat lbih baek:D

Wednesday, July 7, 2010

terkadang susah n snang^^

Salam..
waa.. lme bangat x update blog..

Alhmdulillah..
sbulan lbih kje kt cst production^^
sgat2 best!!
bnyak input2 dri otai2x..
InsyaAllah... bkerja slagi trmampu..
psni kne la seimbg kje ngan stdy..
^_^
tgok wedding vdeo, cnfirm x sbar nk kawen.. :p

husyuk Saiful Aziman tgok vdeo^^
siang td g wat demo kt lim kok wing University psl DSLR Film Maker..
act ade PixelFly BACM Exhibition
hsil krja dorang agak gempak gak..^_^

mcam nk smbung stdy kt sne.. :D
lecturer sne siap promote lgik..
huhuh.. x mampu kot..
prgaulan dorang pn laen..
nk cri gurlz pkai tdung pn ssah..(x de kne mngena)
:D

Thursday, May 20, 2010

saje2x^_^

.::Salam Wbt::.


short film Conscience (Alpha Version)..

Act crite ni ktorg try follow dari crite SIGNS..
just nk study cmera angle, bckground music, scene, lighting, dll..
Alhmdulillah brjaya siapkn..
thanx pda crew2 Damai Production n plakon2x yg bnyak mmbntu siapkn crite ni..
sporting je plakon.. (credit: Zulfadhli & Faten Farahana)
masih bnyak yg prlu dplajari utk mmbuat ssbuah film..
"Semakin jauh kita cuba lari dari menyelesaikan masalah,
semakin dekat ianya datang menghampiri kita…
"
trase susah gak nk smpaikn msej pda audience mggunakan silent movie ni^_^
InsyaAllah, sem akan dtg,
aq & crew2x, akan cbe siapkn 1 lg shrtfilm.. mgkn update dri Conscience^^

Sunday, May 9, 2010

Bowling Trbuka^_^

Bowling dihujung mggu^_^

Thursday, April 29, 2010

Training & Exam for FLASH CS3


huhh,
nk sgat join trainng nih....
tp de msalh kwangan T.T..

mne nk cri sponsor ni..
waaaa..

Akar ilmu itu memangnya pahit tetapi buahnya adalah lazat

Monday, April 26, 2010

Final Exams^_^

Moga dprmudahkn untk mnjawab..^^
Amin.. :D

Bercintalah dengan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dngan kejayaan

Friday, April 16, 2010

UniKL City Campus Bowling Tournament 2010

Medal Buat sem4 :D
Alhmdulillah, Group Jking Brjaya Mnjuarai prtndgan ni^_^
rkn2x prjuangan : Syahril, Fadh, aq, Fateen..
UniKL Bowling Tournament 2010 will be as follow:

Date:18/04/2010
Venue:Wangsa Bowl, Wangsa Walk, Wangsa Maju.
Time:2.00p.m to 5.00 p.m

Good luck to all bowlers!!

Tuesday, April 13, 2010

Cam Damai Production^^

Panasonic AG-HMC-41E HD Camcorder
Alhmdulillah..
Akhirnye!!!pasni trget 4 bisness..
"Ya Allah, prmudahknlah stiap pkerjaan yg aq lakukan.."
Amin..

Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian

Monday, March 22, 2010

GooD Luck!!!!^^

Bulan menerangi malam, ilmu menerangi hidup

Saturday, March 20, 2010

Senyum..



smIle Alwayz.^_^

credit to
Azri & Jawe

Senyum seindah suria
yang membawa cahya
senyumlah dari hati

duniamu berseri

Senyum umpama titian
dalam kehidupan,
kau tersenyum, ku tersenyum,
kemesraan menguntum


Senyum kepada semua
senyumanmu
amatlah berharga
Senyum seperti rasulAllah
dengan senyuman terjalinlah ukhwah

trsnyum pkcik nih^^

Wednesday, March 10, 2010

Orang

Org yg tdk tahu
ttp dia tahu bhw dia tdk tahu,
maka org itu harus dipimpin...

Org yg tahu

ttp tdk tahu bhw dia tahu,
maka org itu haruslah disedarkan...

Org yg tahu

dan dia tahu bhw dia tahu,
maka org itu harus mnjadi pemimpin...

Org yg tdk tahu
dan tdk tahu bhw dia tdk tahu,
maka org itu perlu dijauhkan...

Monday, March 8, 2010

Bowling Santai Nasyid.Fm

aktiviti d hjung mggu..
(mggntikan prtndgan ftsal kpjfc)heeAlhmdulillah..
team aq dpt no 2.. individu llki pn no 2..
wlpn kaki trencut2x, bowling pnye psal, lenjan je^_^
trkzut gak ktorg join game ni..
1 lane 10 org player..hee.. btul2 sntai..
tp mtlamat utama utk mgeratkn silaturrahim mmg trcpai..


bro2 team aq sume baek2x.. aq 1 team ngan kump r-if..
pnasyid2 la ktekn..
act ade rse x puas hti skit ngan team yg dpt no 1 nih..
sorang pkcik ni bleh tahan la die maen..
tp x fair la klo time name org laen pn dye jalankn..
tau la nk mng, tp rules kne la ikut..
last2x, time pnympaian hdiah utk best player, nme die x dsbut..
tu la akibat klo men x ikut praturan..^_^

huhu.. xpe la.. xde rzki aq nk johan..
ape2 pn, event brjln lncar.. siap ade upacara potong kek utk nasyid.fm lgik^_^
best2x.. smpai kaki aq mkin mmbgkak T.T

pingat2x^^ ni je yg mmpu.. huu

Kejayaan adalah suatu pejalanan bukannya suatu destinasi

Tuesday, March 2, 2010

Belajar dari kesilapan..


Tidak ada seorang pun yg sempurna,bukan?

Mereka yg mahu belajar dari kesalahan
adalah seorang yg bijak...


Adalah sesuatu yg amat menyedihkan,
apabila org yg berkeras bahawa mereka benar..
meskipun terbukti salah!

Apa yg berada di belakang kita
dan
apa yg berada di hadapan kita
adalah perkara kecil..

Berbanding dgn apa yg berada di dalam diri kita sendiri..

Sunday, February 28, 2010

FooD Fiesta Sales



huu.. lme x mgupdate blog..
^^
sok da start event class ibo (Introduction of Business Organization)..

sory la rkn2x, x dpt manage event ni spenuhnye..
InsyaAllah da smbuh t aq trun bg full cmmtment

xpe..untg rugi blakang cite.. jnji event brjln lncar^^
GooD LUck yea


mereka yg sdang busy packing brg^^

Monday, February 8, 2010

Pertandingan Piala Rabbani

Syarat-syarat Pertandingan Piala Rabbani

Dapatkan Borang Piala Rabbani

Monday, January 25, 2010

The Fikr

Alhmdulillah..

Kump The Fikr Berjaya ke final..
huhu.. wlpn x tdak mndapat tmpt 1-3,
dpt g final pn syukur....
hdiah sguhati Rm500 brjya dbwa pulang^_^
blik nsyid trus g camp brsma damai..(abih kne prank..)
thanx rkan2x..
moga thun mndatng lbh baek dri sblum..

smile!!

Tuesday, January 19, 2010

Festival Nasyid Selangor 2010

InsyaAllah cbe buat yg trbaek^_^
The Fikr

Penganjur:
Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)

Kerjasama:
Lembaga Zakat Selangor

Tarikh:
PERINGKAT SARINGAN
22 Januari 2010

PERINGKAT AKHIR
23 Januari 2010

Lokasi:
Universiti Industri Selangor, (UNISEL), Bestari Jaya

Hadiah Menanti Pemenang !
JUARA - RM 3000
NAIB JUARA - RM 2000
Ke-3 - RM 1000

* Juara akan mewakili selangor ke peringkat kebangsaan

Tuesday, January 12, 2010

Timetable Jan 2010


huu.. jdual pack..^^

Saturday, January 9, 2010

MSR Jan 2010

slsai mggu Silaturrahim UniKL Jan 2010..
Slmt dtg kpda pljar2 bru^_^








vdeo yg smpat disiapkn utk mjlis penutup MSR
Alhamdulillah..
smunye brjln lncr..
mhsiswa2x bru smua sporting bangat..
cayalah..^_^
class da start.. syukr dpt jmpe kwn2 lme^^
waa.. jdual pack bgat..
cmne nk p karaoke nih.. heee..